Október 31-ig meghosszabbítják a pénzmosás elleni átvilágítási határidőt

A pénzmosás elleni törvény hatálya alá tartozó könyvelőkre, könyvvizsgálókra, adószakértőkre is vonatkozik az átvilágítási határidő meghosszabbítása, amit az Országgyűlés elé beterjesztett törvénymódosítás rögzít. Ezek a szolgáltatók meglévő ügyfeleiket legkésőbb 2019. október 31-ig kötelesek átvilágítani a Pmt. rendelkezései szerint.

Az átvilágításhoz szükséges dokumentumokat a Könyvelői Praktikum előfizetői letölthetik a Könyvelői Praktikumból: a pénzmosás elleni szabályzatminta 1. sz. és 2. sz. mellékleteinek kitöltésével és az ügyfél általi aláíratásával eleget tehetnek a pénzmosás elleni törvény szerinti kötelezettségüknek.

Ügyfeleink a kereső segítségével pillanatok alatt megtalálják a hatályos pénzmosás elleni szabályzatmintákat és azok mellékleteit képező ügyfél átvilágítási adatlapot (1. sz. melléklet) és a nyilatkozatot a kiemelt közszereplői minőségre vonatkozóan (2. sz. melléklet).

Nem kell átvilágítani azokat az ügyfeleket, akikkel 2017. június 26. után létesített kapcsolatot a szolgáltató és az átvilágítást a 2017. évi LIII. törvény rendelkezései szerint már elvégezte. A könyvelők, könyvvizsgálók, adótanácsadók és a pénzmosás elleni törvény hatálya alá tartozó egyéb szolgáltatók 2019. október 31. után kötelesek megtagadni a közreműködést az ügyféltől, ha az ügyfél átvilágításra addig nem került sor.

new-item-last-login