Munkahelyteremtő bértámogatási program indul

Munkahelyteremtő bértámogatási program indul nyolcvan milliárd forintos keretösszeggel, amely 70 ezer ember munkába állását segíti, jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára.

A hathónapos bértámogatás mellé 3 hónap továbbfoglalkoztatást várnak el a vállalkozásoktól, a programban részt vevő munkavállalóknak így 9 hónapig biztosítottá válik a foglalkoztatása.

 

A támogatott 6 hónap alatt legfeljebb havi 200 ezer forintot térítenek meg a munkáltatónak, így minden álláskereső elhelyezkedését és munkahelyének megőrzését havi nettó 112 ezer forint bértámogatással segíti a program.

 

Jelenleg mintegy 160 ezren vannak azok az álláskeresők, akik álláskeresési járadékot vagy foglalkoztatást helyettesítő támogatást kapnak. Leginkább őket tekintik célcsoportnak.

 

A kérelmeket a munkaadók már benyújthatják a területileg illetékes járási hivatalok foglalkoztatási osztályaira. A részletekről a munka.hu oldalon lehet tájékozódni.

Ha nincs szükség hiánypótlásra, a hivatalok a kérvényeket 8 napon belül elbírálják, így az érintettek mielőbb hozzájuthatnak a támogatáshoz.

 

Forrás: www.online.kpr.hu

new-item-last-login