Meghatározták, mely kisvállalkozók maradhatnak a rezsicsökkentésben

Meghatározta a kormány, hogy mely kisvállalkozók fizethetnek továbbra is kedvezményes rezsit. Aki többet fogyaszt, mint a meghatározott gáz-, vagy elektromos áram mennyiség, annak piaci áron számláznak majd. A kedvezmény azokra a mikrovállalkozásokra érvényes ez év végéig, amelyek foglalkoztatotti létszáma 10 főnél kevesebb, és éves nettó árbevétele vagy mérlegfőösszege legfeljebb 2 millió eurónak megfelelő forintösszeg.

Ezek az elektromos áram esetében az egyetemes szolgáltatásra, vagyis az olcsóbb tarifára akkor jogosultak, ha most is ilyen díjat fizetnek, és összes felhasználási helyükön együttesen 3*63 ampernél nem nagyobb a csatlakozási teljesítményük, de csak 4606 kWh/év fogyasztásig.

Az eddigi szabályozáshoz képest ez a fogyasztási maximum jelenti a szigorítást. E fölött versenypiaci áron kell vásárolniuk, de ezt a rendelet úgy értelmezi, hogy „a versenypiaci árat az egyetemes szolgáltató határozza meg”, vagyis az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. Hasonlóan alakul a gázárszabályozás: 20 m3/óra kapacitást meg nem haladó vásárolt kapacitással rendelkező mikrovállalkozás jogosult az olcsóbb gázra, de csak 1489 m3/év/összes felhasználási hely mértékig.

Részletes tájékoztató és a kitöltendő nyilatkozat megtalálható az alábbi weboldalon: https://www.mvmnext.hu/egyetemesvaltozasok 

new-item-last-login