A SZÉP Kártya fel nem használt összegére felszámított díj változása

A kormány 381/2022. számú rendeletével módosította a SZÉP kártyára utalt, és a rendeletben előírt időpontig fel nem használt összegre a pénzforgalmi szolgáltató által terhelendő díjat.

2022. október 15. napját követő jóváírás 2023. május 31. napjáig fel nem használt összegre a felszámításra kerülő díj mértéke 15 %, de minimum 100 forint. 100 forintnál olcsóbb összegű fel nem használt pénzösszeg esetén a díj összege megegyezik a fel nem használt összeggel.

 

A rendelkezés a háborús helyzet miatti új veszélyhelyzet [2022. évi VI. tv.] megszűnéséig maradnak.

 

A felszámított díj

-50%-ának megfelelő összeget a pénzforgalmi szolgáltató a Széchenyi Pihenő Kártyával összefüggésben közvetlenül felmerülő működési költségekre és marketingköltségeire fordítja;

-50%-ának megfelelő összeget a pénzforgalmi szolgáltató a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány részére ajánlja fel, és fizeti meg a díj felszámítását követő 10 napon belül.

 

A pénzforgalmi szolgáltató a díj felszámítás napja előtt 90 nappal tájékoztatja a kártyabirtokost a fel nem használt egyenlegéről és a fel nem használt pénzeszköz utáni, előzetesen díj összegéről.

new-item-last-login