Népszavazási kezdeményezés a kamarai hozzájárulásról

A gazdasági kamarákról szóló 1999. évi CXXI. törvény 34/A. §-a értelmében a kamarai közfeladatok ellátásához történő hozzájárulásként a gazdálkodó szervezet köteles kamarai hozzájárulást fizetni, kivéve, ha vállalkozási tevékenységét a naptári év teljes időszakában szünetelteti. A hozzájárulás összege 5 000 Ft/év, minden év március 31. napjáig kell megfizetni.

Nem találkoztunk olyan vállalkozással, aki a hozzájárulásért cserében bármely szolgáltatást, segítséget kapott volna a kamarától.

 

dr. Lukács László György indított népszavazási kezdeményezést a Kereskedelmi és Iparkamarai kötelező éves 5000 Ft-os regisztrációs díj eltörlése érdekében. A népszavazásra kerülő kérdés így hangzik: "Egyetért-e Ön azzal, hogy ne kelljen a gazdasági kamarai közfeladatok ellátásához kötelezően kamarai hozzájárulást fizetni?"

 

Az Alaptörvény és a hatályos jogszabályok szerint, ahhoz, hogy ebben a kérdésben népszavazást lehessen tartani 120 nap alatt legalább 200.000 aláírásra van szükség. Ahhoz, hogy ezt ennyi idő alatt össze lehessen gyűjteni, dr. Lukács László Györgynek  szüksége van segítőkre.

 

Több módon lehet e kezdeményezést segíteni, részletek a

 

https://stop5000.hu/?fbclid=IwAR2fGWc-9vuo3aIIO8eU0gfwTNfZqM1yOw1E_gKaEnVZY0N_T3uRCBFSM1c

 

weblapon.

 

Aki ezt a kezdeményezést támogatni tudja, vagy esetleg segíteni is tud a kezdeményezőnek, keresse fel a fenti weblapot a részletes információk miatt.

 

Azt hisszük, ez közös ügyünk.

new-item-last-login